Friday, 14 November 2014

The Liebster Award - Part 5 -

Assalamualaikum w.b.t...

                                          
Thanks Qya.

1. Kenapa bila orang kentut kita akan kecoh macam tersebar wabak penyakit satu dunia. Tapi sesetengah orang bila kentut siap mengaku kentut dia wangi..*Soalan apa nih..
- Sebab nama pun kentut. Kentut ada dua jenis je. Yang pertama kentut busuk dan yang kedua kentut tak ada bau. Yang mengaku kentut wangi tu mungkin dia makan 7 talam bunga kenanga. Tapi orang Arab lebih suka kentut daripada sendawa. Sebab kalau kita sendawa menandakan dah kenyang dah menyalahi sunnah Rasulullah s.a.w iaitu makan bila rasa lapar, berhenti sebelum kenyang.

2. Pernah buat benda stupid yang memang anda rasa menyesal tak.. Apakah bendenya??
- Berbalik kepada entry yang lepas, makan tahi hidung ialah benda yang paling tak patut dibuat tapi tak adalah menyesal sangat sebab tak ada side effect pun. Malah terjumpa pulak satu artikel bahawa makan tahi hidung dapat mengukuhkan sistem imunisasi tubuh. Ok...ini kelakar tapi betul ke?

3. Kalau diberi pilihan antara laut dan gunung, yang mana anda lebih suka?
- Dua-dua sebab kat laut boleh mandi-manda  dan kat gunung boleh menikmati pemandangan dari puncak gunung.

4. Ada allergi tak.. Apa dia?
- Tak ada.

5. Kejayaan paling besar seumur hidup anda pernah alami.
- Bila buat ibu gembira.

6. Apa cita-cita anda. Dan di manakah anda berhajat untuk belajar bagi memenuhi cita-cita anda.
- Pensyarah. Di UIA maybe.. ;) In Shaa Allah...

7. Bila form 4 tahun depan, anda nak ambil aliran apa ye?. Kenapa?
- Aliran Sains sebab best. Boleh tahu dan belajar tentang banyak benda.

8. Apakah barang yang paling kamu ingini buat masa ini?
- Al-quran pelangi dengan terjemahan saiz mini. :)

9. Ceritakan 5 perkara mengenai diri kamu.
- Suka menulis.
- Tak suka buat sesuatu berkali-kali tapi gagal.
- Suka makan nasi dengan ulam cili api.
- Suka cuba resipi-resipi dessert yang simple.
- Tak suka tengok barang yang terlalu bersepah.

10. Barang paling berharga yang pernah anda dapat. Nak letak gambar pun boleh je.. Bagi lah orang tengokk..Asyik dia je tengok.
- Semua barang yang diberi oleh orang yang saya paling sayang merupakan barang yang paling berharga. Al-quran yang ayah dan kakak hadiahkan. Teddy bear yang arwah nenek belikan. Maaf ya tiada gambar.

11. Do you ever have any pets.? Binatang apa?
- Ada. Cacing pita dalam perut. Hari-hari bagi dia makan. haha...tak adalah..tak pernah pelihara haiwan. Saya busy takut tak sempat beri nafkah kat haiwan kan susah. Nanti haiwan tu tuntut. :3 

Mangsa tag dan soalannya tunggu entry akan datang ya..


                                             ♫ Subhanallah. Alhamdulillah. Allahuakbar ♫

18 comments:

  1. Bubuh jawapan kasi perencah karoot bagi habis.. Hahaha

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. kak fatin, tu masa kecik je...sekarang memang taklah nak makan. hehe..kecik2 kan rasa ingin tahu tinggi.. ;P haha..

      Delete
  3. sumpah lawak.... hahaha....

    boleh ye makan nasi dengan cili apa? kalau saya tu, berkali kali masuk tandas. saya juga suka menulis tapi saya tak ternak cacing pita dalam perut. hahaha.

    done follow sini,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedaplah makan ngan cili api..baru rasa pedas2 sikit kasi mati cacing pita..haha...thanks follow. :)

      Delete
  4. OUW,...ITS LOOK LIKE AWESOME....

    ReplyDelete
  5. Klo dpt sc stream tu blja rajin2. Tough subject kn..
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  6. satu informasi pasal taik hidung dah dpt..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..saya pun baru tahu..tak rugilah makan tahi hidung masa kecik..ahaks! hehe..

      Delete
  7. awak pernah makan tahi hidung ke? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa kecik je..ala..malulah..hehe.. :3

      Delete
  8. blogwalking sambil follow sini :)
    lawak la , macam-macam perangai empunya blog ni . ehe . btw, nextyear nak amik sains ye? wuu . mesti budak cepat catch-up kan :') tsktsk

    The Talking Diary

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak adalah awak...tak semua cepat catch-up..btw, thanks follow :)...In Shaa Allah kita sama2 peroleh kejayaan. ^_^

      Delete
  9. k. Part kentut tuu lawak hahahaha... woahh, makan taik idong?? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi memang betul pun. Walaupun orang kentut tak ada bau pun kecoh2. Makan tahi hidung hobi masa kecik je. Hahah..apa entah yg menarik sangat tahi hidung tu. :3

      Delete

Terima kasih sudi komen ;)